Publicaties

Home » Publicaties

85 jaar thuisverpleging

’85 jaar thuisverpleging’ gaat dieper in op de geschiedenis van het Wit-Gele Kruis van 2007 tot 2022.

  • Hoe is de zorg voor de patiënt geëvolueerd?
  • Hoe is de werking voor onze zorgverleners veranderd?
  • Welke rol heeft het Wit-Gele Kruis gespeeld bij structurele hervormingen in het zorglandschap?

In dit boek laten we enkele belangrijke hoofdrolspelers van de voorbije 15 jaar aan het woord over hun ervaring en beleving. In de loop der jaren heeft de organisatie heel wat veranderingen omarmt, waarbij niet altijd de makkelijkste weg werd bewandeld.

Het Wit-Gele Kruis heeft in 15 jaar haar kwaliteitsvolle zorg kunnen optimaliseren. De komende 15 jaar zal de rol van de patiënt, en de participatie in zijn zorg, steeds belangrijker worden. Als grootste organisatie in de thuisverpleging springen we nu al mee op de kar. Innovatie en digitalisering is van belang voor een betere zorg. Het Wit-Gele Kruis zal dat doen op basis van de doelstellingen in Quintuple Aim waarbij sociale rechtvaardigheid en inclusie centraal staan.

Gezond Thuis

In Gezond Thuis vormen zorg en gezondheid de rode draad doorheen vaste rubrieken en bijhorende artikels. Een mooie mix van patiëntenverhalen en getuigenissen met artikels van eigen en externe experten en dat gecombineerd met mooi beeldmateriaal. Het resulteerde opnieuw in vier inspirerende en aantrekkelijke magazines.

Interesse? Je kan je abonneren op het magazine of artikels online lezen via www.gezondthuis.be.

Lees hier de meeste recente nummers van Gezond Thuis.

Overal Thuis

Overal Thuis is hét vakblad voor de gehele sector thuisverpleging, zowel voor de thuisverpleegkundigen in dienst bij organisaties als de zelfstandige thuisverpleegkundigen.

Dit magazine verschijnt 1 keer per kwartaal en kan gratis geraadpleegd worden via NPTV.be.

Wil je alle publicaties van het Wit-Gele Kruis bekijken?